Van Aert maakt zijn (forse) startgeld waar in cross van La Mézière

  Wout van Aert had een voorsprong van bijna 2 minuten op Clément Venturini.

  Ver weg van Brussel heeft Wout van Aert de veldrit van La Mézière, in Frankrijk, op zijn naam geschreven. De wereldkampioen werd niet veel in de weg gelegd voor zijn 3e zege van het seizoen.

  Wout van Aert werd door de organisatie in Bretagne verleid met een fors bedrag om te starten (20.000 euro, naar verluidt). Van Aert kon dan ook nog eens het vliegtuig nemen naar het westen van Frankrijk. Reden genoeg voor de wereldkampioen om de DVV-cross in Brussel links te laten liggen.

   

  Maar Van Aert gaf de Fransen wel waar voor hun geld. Vanaf de start bepaalde hij het tempo en hij duldde dan ook niet al te lang enig gezelschap. Uiteindelijk zat Van Aert al lang op zijn rollen interviews te geven voor Clément Venturini Quinten Hermans versloeg in de sprint om de 2e plaats.

   

  "Ik wou vanaf de start aanvallen, want met het oog op het BK had ik nood aan een lange en zware cross", vertelde Van Aert. "Daarom ben ik vanaf de start vertrokken."

   

  "Een overwinning is nooit gemakkelijk, maar mijn voorsprong was wel groot. Dat is toch mooi. De sfeer was hier ook geweldig. Er was veel volk, wat mij toch wat verraste. Een aangename verrassing, dan wel. En de supporters waren erg sportief."

  Uitslag La Mézière

  1. Wout van Aert
  2. Clément Venturini (Fra)
  3. Quinten Hermans
  4. Antoine Benoist (Fra)
  5. Gianni Vermeersch