Dronken en scheldende Rooney door politie in de VS (even) opgepakt

  Wayne Rooney is niet aan zijn proefstuk toe.

  Wayne Rooney is 3 weken geleden op de luchthaven van Washington opgepakt door de politie wegens openbare dronkenschap en schelden. Rooney werd even opgesloten, maar na een kleine boete snel weer vrijgelaten.

  Wayne Rooney was op 15 december nog aanwezig op de eerste GP Formule E in Saudi-Arabië. Meteen daarna vloog hij terug naar de VS, waar hij tegenwoordig voor DC United speelt.

   

  Maar op de terugvlucht heeft Rooney zich blijkbaar wat laten gaan, want hij werd door de luchthavenpolitie in dronken toestand opgepakt, hevig scheldend.

   

  De politie sloot Rooney even op en nam zelfs een typische mug shot, maar na betaling van een kleine borg van 25 dollar werd de Engelsman toch weer vrijgelaten.

   

  Het is niet de eerste keer dat Rooney in beschonken toestand in aanraking komt met het gerecht. In 2017 werd hij dronken achter het stuur aangetroffen, waarna hij een rijverbod van 2 jaar kreeg.

  "Verward door combinatie slaappillen en drank"

  De woordvoerder van Wayne Rooney heeft op het incident gereageerd en hij vertelt een ander verhaal: "Tijdens de vlucht heeft Wayne een voorgeschreven aantal slaappillen genomen, gemengd met wat alcohol. Bij aankomst maakte hij dan ook een wat verwarde indruk."

   

  "Hij heeft een automatische boete gekregen en werd kort na het incident al vrijgelaten. Hiermee is voor ons de kous af."