Mignolet aanvaardt zijn rol: "Alisson misschien wel beste ter wereld"

  Simon Mignolet is na de komst van Alisson Becker opnieuw veroordeeld tot het statuut van tweede doelman bij Liverpool. "Natuurlijk is dat niet makkelijk, zeker mentaal  niet", geeft de Rode Duivel toe. "Maar ik aanvaard de pikorde."

  In de bekermatch tegen Wolverhampton zal Simon Mignolet eindelijk nog eens onder de lat staan bij Liverpool. Trainer Jürgen Klopp wil hem zo belonen voor zijn professionele houding. In een interview op de website van de club vertelt Mignolet ook zelf nog eens eerlijk hoe het leven als tweede doelman is.

   

  "Natuurlijk is het niet makkelijk, zeker mentaal niet. Het is niet iets waar je bewust voor kiest, maar de ploeg doet het op dit moment zo goed, ik probeer gewoon zo goed mogelijk te helpen. Ik focus me op mijn taak. Dat is het enige dat ik kan doen. Ik weet dat ik klaar moet zijn wanneer de ploeg me nodig heeft. Ik werk elke dag op training."

   

  "Ik kom achter Alisson in de pikorde. Hij is dan ook een heel goede doelman, bij de top 5 in de wereld, misschien zelfs wel de beste ter wereld. Daarom kan ik het aanvaarden en begrijpen. We werken beiden heel hard. Ik kan van hem leren, maar hij ook van mij."

   

  "Waarom Alisson zo goed is? Hij heeft veel talent en veel dingen komen natuurlijk bij hem. Hij moet niet echt nadenken. Dat maakt het zo eenvoudig voor hem. Hij is de nummer 1 bij Brazilië, voor Ederson van Manchester City. Dat zegt ook al veel. Hij doet het heel goed voor Liverpool dus ik kan alleen maar bijleren."