• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nummer 152 van de wereld kan droomweek net niet met titel afsluiten

  Julia Görges en Bianca Andreescu

  Bianca Andreescu (r) moet vrede nemen met de troostprijs.

  De Duitse tennisspeelster Julia Görges (WTA-14) heeft net als vorig jaar het toernooi van Auckland (NZe) gewonnen. In de finale maakte ze een einde aan de stunt van Bianca Andreescu (WTA-152). In Australië deed Karolina Pliskova (WTA-8) er dan weer een toernooizege bij.

  Auckland: Görges rekent af met toernooirevelatie

  Finale WTA-Auckland (NZe)

  Bianca Andreescu (6, Kwal.)
  set
  Julia Görges (2)
  6
  1
  2
  5
  2
  7
  1
  3
  6

  De Canadese speelster Bianca Andreescu begon met een droomweek aan het nieuwe tennisseizoen. In Nieuw-Zeeland rekende de nummer 152 van de wereld onder meer af met met het Deense topreekshoofd Caroline Wozniacki (WTA-3) en de Amerikaanse veterane Venus Williams (WTA-39).

   

  In de finale kwam Andreescu na een sterke 1e set dicht bij een verrassende eerste WTA-titel, maar Julia Görges snoepte haar de triomf alsnog af. De Duitse won in 3 sets: 2-6, 7-5 en 6-1. De partij duurde 1 uur en 44 minuten.

   

  Görges heeft nu 7 eindzeges op haar naam staan op het hoogste circuit. Ook vorig jaar was ze de beste in Nieuw-Zeeland.

  Julia Görges

  Julia Görges kust de trofee.

  Brisbane: Pliskova houdt Tsoerenko van 5 op 5

  Finale WTA-Brisbane (Aus)

  Karolína Plíšková (9, 5)
  set
  Lesia Tsurenko (138)
  4
  1
  6
  7
  2
  5
  6
  3
  2

  In Australië heeft Karolina Pliskova (WTA-8) voor de tweede keer in haar carrière het toernooi van Brisbane op haar naam geschreven. Eerder was ze ook al in 2017 de beste.

   

  Dit jaar klopte Pliskova Lesia Tsoerenko (WTA-27) in de finale. De Oekraïense speelster deed erg haar best om voor de 5e keer een WTA-toernooi te winnen. Pas na 2 uur en 11 minuten kon Pliskova haar armen in de lucht gooien. Voor de voormalige nummer 1 is het haar 12e eindzege.

  Karolina Pliskova

  Karolina Pliskova zet haar teller op 12 WTA-zeges.