Dumoulin: "Als Tour fatsoenlijk parcours heeft in 2020, zet ik Tour boven Spelen"

  Tom Dumoulin hoopt in 2020 op een mooi Tour-parcours.

  Tom Dumoulin (Sunweb) wil in 2020 graag eens alles op de Tour zetten, als het parcours dan wel wat aantrekkelijker is. "Dan zou de Tour boven de Olympische Spelen in Tokio gaan", vertelt de Nederlander aan NOS.

  "Combinatie Spelen-Tour is moeilijk door tijdsverschil"

  Dit seizoen richt Tom Dumoulin al zijn pijlen op de Giro. Naar de Tour gaat Dumoulin enkel als hij voldoende hersteld is van de Ronde van Italië.

   

  Maar Dumoulin wordt dit jaar 29 en heeft geen eeuwigheid meer om de Tour op zijn erelijst te zetten. "Als de Tour volgend jaar een fatsoenlijk parcours heeft, zal ik het niet nog een jaar uitstellen om alles op de Tour te zetten", zegt Dumoulin aan NOS.

   

  Volgend jaar staan ook de Olympische Spelen in Tokio op het menu. "Maar als het Tour-parcours mooi is, zet ik de Tour boven de Spelen."

   

  En een combinatie Tour-Spelen? "Bradley Wiggins heeft dat wel gedaan in Londen 2012, de Tour winnen en vervolgens een week later al de olympische tijdrittitel veroveren. Maar toen zat er geen tijdsverschil tussen. In 2020 vindt de olympische tijdrit 10 dagen na de Tour plaats en er is een groot tijdsverschil tussen Tokio en Parijs."

  Dumoulin werd vorig jaar 2e in de Tour, na Geraint Thomas.