VIDEO: Broers Izagirre crashen bijna simultaan in Spaanse veldrit

  Gorka Izagirre botste keihard tegen een betonnen muurtje.

  Wegrenners Gorka en Jon Izagirre pikken in de winter al eens graag een veldritje mee. Maar in Ormaiztegi betaalden ze daar bijna een zware prijs voor.

  Veldrijden is nog altijd populair in Spaans Baskenland en dus verschijnen Gorka en Jon Izagirre er geregeld eens aan de start van een cross. Ook zo in Ormaiztegi. Maar dat hadden ze zich bijna beklaagd.

   

  Gorka en Jon stormden samen op een betonnen brug af toen Gorka zich liet verrassen door de glibberige ondergrond. Hij knalde keihard tegen het muurtje, waarna zijn broer Jon van de schrik ook een schuiver maakte.

   

  De schade valt uiteindelijk nog redelijk goed mee. Gorka heeft 4 hechtingen in zijn wenkbrauw gekregen, maar de start van zijn wegseizoen komt niet in gevaar. Hij zal misschien wel 2 keer nadenken voor hij nog eens meedoet aan een veldrit.