Borkelmans stunt met Jordanië tegen titelverdediger Australië

zo 6 januari 2019 14:06
Anas Bani Yassen
Anas Bani Yassen (m) maakt halverwege de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd.

Jordanië heeft zijn Asian Cup met een stuntzege op gang getrapt. De ploeg van bondscoach Vital Borkelmans klopte op de eerste speeldag van groep B in de Verenigde Arabische Emiraten titelhouder en favoriet Australië met 1-0.

Halverwege de eerste helft zorgde Anas Bani Yassen voor de verrassende voorsprong. De Australiërs hadden hem uit het oog verloren bij een corner, Mathew Ryan was geklopt. Niet veel later moest de ex-doelman van Club Brugge zich ook onderscheiden op een poging van Abdelrahman.

De "Socceroos" ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar vonden geen gaatje in de afweer van Jordanië. Het team van Vital Borkelmans hield stand en stelde de 3 erg belangrijke punten veilig.

Op de volgende speeldag kijkt Australië Palestina in de ogen, terwijl Borkelmans aan de bak moet tegen Syrië. De top 2 plaatst zich voor de 1/8e finales, net als de vier beste derdes.