• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Borkelmans na stunt tegen Australie: "Alles is mogelijk! Kijk maar naar WK!"

  Vital Borkelmans

  Vital Borkelmans wordt nu al op handen gedragen bij Jordanië.

  Vital Borkelmans heeft de Asian Cup geopend met een stunt van formaat. Met zijn Jordanië versloeg hij titelverdediger Australië. "En het was verdiend!"

  Na jarenlang de assistent te zijn geweest van Marc Wilmots bij de Rode Duivels staat Vital Borkelmans nu voor het eerst op eigen benen. Dankzij de 1-0-zege tegen Australië dragen ze hem al meteen op handen bij Jordanië.

   

  "De spelers krijgen hier al jaren bakken kritiek over zich heen: dat ze geen discipline hebben, dat ze geen tactisch inzicht hebben,... Maar als je dan dit kunt neerzetten tegen Australië..."

   

  "We hadden een hele week getraind op stilstaande fases en dan kunnen we uitgerekend na een stilstaande fase scoren. Dan krijgen die jongens ook vertrouwen."

   

  "We kregen zelfs kansen op de 2-0, maar Ryan keepte een goeie match. Uiteraard kwamen we zelf ook af en toe onder druk, maar het was vooral geharrewar, weinig echte kansen. De zege was verdiend."

  "Paar jongens zouden zeker kunnen meedraaien in Europa"

  Door de driepunter zet Borkelmans met Jordanië meteen ook een enorme stap richting de 1/8e finales. "Als we in onze volgende groepsmatch tegen Syrië minstens een punt pakken, zijn we al zo goed als geplaatst."

   

  Jordanië raakte op het Aziatische kampioenschap nooit verder dan de kwartfinales. Kan Borkelmans dit overtreffen? "Alles is mogelijk! Dat zeg ik ook elke dag tegen mijn spelers. Kijk maar naar het WK, welke grote ploegen toen vroeg zijn gesneuveld."

   

  "Het geloof is aanwezig bij mijn spelers, de mentaliteit zit goed. Technisch zijn ze zeer goed, op fysiek vlak hebben we ook grote stappen gezet en ook het tactische inzicht groeit met de dag. Hier lopen zeker een paar jongens rond die zouden kunnen meedraaien in Europa."