Gouden steak komt Franck Ribéry duur te staan

  Franck Ribéry verlekkert zich op een exclusief stuk vlees.

  Franck Ribéry moet van zijn ploeg Bayern München een boete betalen na zijn scheldtirade op de sociale media. De Franse voetballer pikte de kritiek niet nadat hij een met goud omhulde entrecôte was gaan eten.

  Een gouden steak:

  Franck Ribéry vierde het nieuwe jaar met een exclusief stuk vlees: een entrecôte met een gouden rand van Salt Bae. De Turkse kok nodigt regelmatig topvoetballers als Ronaldo, Messi en Pogba uit in zijn restaurant. Telkens voert hij een show op wanneer hij de steak serveert.

   

  Achteraf deelde Ribéry eetfestijn op de sociale media:

  Een scheldtirade:

  Het regende kritiek op de account van Franck Ribéry en daar kon de voetballer niet mee om. De 35-jarige middenvelder liet zich in een tekstboodschap helemaal gaan en schuwde beledigende woorden niet.

   

  "Laat me beginnen met een boodschap aan de jaloerse mensen en de haters, die ongetwijfeld door een gescheurd condoom op de wereld zijn gekomen: f**k jullie moeders, jullie grootmoeders en jullie hele familie." En zo ging hij nog even voort.

   

  Ribéry richtte zijn vizier ook op de "pseudo-journalisten". "Die schrijven nooit iets wanneer ik goede doelen steun", foeterde de Fransman.

  Een gepeperde boete:

  "Franck mag zulke woorden met zijn voorbeeldfunctie als speler van Bayern niet gebruiken", verklaart sportief directeur Hasan Salihamidzic vanuit Doha, waar de Duitse grootmacht op stage is.

   

  "Ze hebben niet alleen hem beledigd, maar ook zijn familie. Franck heeft het recht om zijn naasten te verdedigen, maar de manier waarop kunnen we niet aanvaarden bij Bayern München."

   

  "Ik heb gisteren een lang gesprek met hem gevoerd en hem gezegd dat hij een erg hoge boete krijgt. Om welk bedrag het gaat blijft onder ons. Franck heeft zijn straf aanvaard."