Janssen vlot naar WK-hoofdtabel, Van Egdom eruit tegen ex-wereldkampioen

    Roger "Gizmo" Janssen haalde een gemiddelde van 82,43 punten.

    Jeffrey Van Egdom heeft zijn debuut op het WK darts (BDO) niet kunnen opluisteren met een zege. Roger Janssen won wel, zij het in de voorronde.

    Een week na het WK darts in de (hoger aangeschreven) PDC-bond is ook het WK in de BDO-bond van start gegaan. Met Jeffrey Van Egdom sneuvelde al een eerste landgenoot. De debutant, 105e op de ranking, had het niet getroffen met de loting, want Scott Waites is de wereldkampioen van 2013 en 2016. Het werd uiteindelijk 3-1 voor Waites.

     

    Rogen Janssen doet wel nog altijd mee, na een vlotte 3-1-zege tegen de Nederlander Wouter Vaes. Zo doet de 41-jarige Janssen al beter dan 2 jaar geleden, toen hij bij zijn debuut niet verder geraakte dan de voorronde. In de 1e ronde treft hij de Welshe topper Jim Williams.