Van der Poel: "Tof om hier in Gullegem mijn 100e zege te kunnen vieren"

  "Ik heb al een stukje van de taart geproefd en ze was lekker."

  Een massa volk zag Mathieu van der Poel in Gullegem naar zijn 100e zege in het veld snellen. "Maar ik ben zelf niet zo met die cijfers bezig."

  Niemand twijfelde er op voorhand aan dat Mathieu van der Poel in Gullegem zijn 100e zege op zak zou steken. "Het was de bedoeling om het wat rustigaan toe doen met het oog op morgen, maar tegenwoordig kun je geen cross meer winnen op je gemak."

   

  "Het was gelukkig wel een parcours dat me lag, met veel draaien en keren. De sfeer hier was ook heel ontspannen, met heel veel volk. Mijn 1e keer in Gullegem was plezant en het is tof dat ik hier mijn 100e kan pakken."

   

  "Zelf ben ik wel niet met die cijfers bezig. Het is leuk om er al zoveel te hebben, dat is een goed teken. Maar ik ben zelf niet bezig met ze tellen. Ik weet ook dat bijvoorbeeld Nys er nog veel meer heeft."

   

  De taart die Van der Poel kreeg voor zijn 100e zege kon zijn belangstelling wel wekken. "Pak jij die taart nog mee?", zei hij aan iemand uit zijn entourage voor het interview. "Ik heb al een stukje geproefd en ze was lekker."

  Organisatie: "Dankzij de 1.000 vips is dit een succesverhaal"

  Terwijl in Vlaanderen heel wat veldritten achteruit boeren is Gullegem een van de weinige succesverhalen in de sport. De cross is nog maar zijn 2e editie toe, maar hij lokt een massa volk naar West-Vlaanderen.

   

  "We hebben 1.000 vips en dat zorgt ervoor dat dit financieel haalbaar is", zegt mede-organisator Kevin Defieuw. "Daarnaast hebben we ook heel wat trouwe sponsors. Ze noemen Zuid-West-Vlaanderen niet voor niets het Texas van Vlaanderen."

   

  "En dan te bedenken dat dit 3 jaar geleden is ontstaan als een zot idee aan de toog. We zijn ook allemaal jonge dertigers. Dat zorgt er ook voor dat we een vernieuwende aanpak hebben."