Eindigt het seizoen van Van de Steene in mineur? "Ze is helemaal op"

  Van de Steene won in Boom en op de Koppenberg.

  Kim Van de Steene (32) komt dit veldritseizoen wellicht niet meer in actie. De renster van Tarteletto-Isorex rijdt al zeker geen BK. "Ze kampt met een burn-out", zegt ploegleider Danny De Bie.

  "Kim is helemaal op"

  Veldrijdster Kim Van de Steene brak dit seizoen helemaal door op het hoogste niveau. Ze won de Superprestigecross in Boom en was de beste op de Koppenberg. Op 2 december reed ze in Mol haar laatste cross, daarna kwam ze door oververmoeidheid niet meer in actie.

   

  Meer dan een maand later is er van Van de Steene nog altijd geen spoor in het veld. Het BK laat ze al zeker links liggen en wellicht past de kopvrouw van Tarteletto-Isorex ook voor de rest van het seizoen.

   

  Ploegleider Danny De Bie geeft tekst en uitleg. "Kim is oververmoeid en helemaal op, mentaal en fysiek", klinkt het verontrustend. "Ze kampt met een burn-out en heeft rust nodig. De ploeg geeft haar dan ook alle tijd om terug te keren."

   

  "Het BK is zeker geen optie", zegt De Bie nog. "Ik vermoed dat ze dit seizoen niet meer in actie zal komen in het veld. Ik schat die kans zelfs op  99%. Het is jammer voor de ploeg, maar in de eerste plaats voor Kim zelf. Ze moet nu de tijd nemen die ze nodig heeft om weer de oude te worden."

  Kim is oververmoeid en helemaal op, mentaal en fysiek. Ze kampt met een burn-out en heeft rust nodig.

  Ploegleider Danny De Bie

  "Mijn lichaam is op"

  Van de Steene wilde aanvankelijk niet reageren, maar deed dat ondertussen toch op Facebook. "Na mijn overwinning op de Koppenberg ging het niet meer zoals ik het wilde. Mijn lichaam wilde niet meer mee. Tot in Mol stond opgeven niet in mijn woordenboek", schrijft ze.

   

  "Ik besefte dat ik toen met moeite op mijn fiets zat. Mijn lichaam zei dat het genoeg was. Ik rijd zeker geen BK en hoogstwaarschijnlijk ook geen cross meer dit seizoen."