Van kwaad naar erger voor James-loze Lakers: staartploeg NY komt winnen in LA

  LeBron James moedigt zijn ploegmakkers aan.

  Zonder LeBron James hebben de LA Lakers ook hun tweede wedstrijd van het nieuwe jaar verloren. In eigen huis waren de New York Knicks, niet bepaald een topteam in de NBA, te sterk met 112-119. Voor de Knicks is het de eerste zege na acht opeenvolgende nederlagen.

  Lakers zakken weg

  LeBron James is nog altijd niet hersteld van zijn liesblessure. Hij miste alle wedstrijden van de Lakers sinds kerstdag en moest ook tegen de New York Knicks toekijken langs de zijlijn (foto boven).

   

  Zonder hun sterspeler begonnen de Lakers dramatisch aan hun tweede wedstrijd van 2019. Halverwege het eerste kwart stond het al 8-24 voor de bezoekers.

   

  Daarna vochten de Lakers knap terug. Bij het ingaan van het slotkwart stond het 92-86 in het voordeel van de thuisploeg. De eerste zege van het nieuwe jaar leek in de maak, maar dan zakte de ploeg van coach Luke Walton (foto onder), niet voor het eerst dit seizoen, als een kaartenhuisje in elkaar.

   

  De Knicks haalden het uiteindelijk met 112-119 en maken zo een einde aan een reeks van acht verlieswedstrijden na elkaar. Met 10 zeges en 29 nederlagen staan de Knicks pas 14e in de Eastern Conference, de Lakers blijven 8e in de Western Conference met 21-18.

  OKC maakt einde aan slechte reeks, Oladipo houdt het hoofd koel

  Nog vannacht wonnen de Oklahoma City Thunder de topper van de speeldag tegen de Portland Trailblazers: 109-111. Paul George bezorgde zijn team met 37 punten de eerste zege in Portland sinds februari 2014.

   

  Dé prestatie van de avond kwam van Victor Oladipo. De spelmaker van de Indiana Pacers hield het hoefd wel heel koel tegen de Chicago Bulls en besliste de wedstrijd met een knappe driepunter in de slotseconden: 116-119.

   

  Bulls-speler Zach LaVine hing de bordjes nog gelijk met een "buzzer beater" met 0.3 seconden op de klok, maar zijn korf kwam te laat.

  George en Westbrook schenken OKC de zege:

  Oladipo is de held, LaVine komt te laat: