Verrassingen in FA Cup: Huddersfield out, Newcastle veroordeeld tot replay

  Bij Newcastle baalden ze achteraf over de vele gemiste kansen.

  Met Huddersfield, Cardiff en Bournemouth zijn er drie Premier League-clubs gesneuveld in de derde ronde van de FA Cup. Voor Southampton en Newcastle is het dan weer bibberen in een replay. Een overzicht.

  Huddersfield in vieze papieren

  De fans van Huddersfield mogen zich stilaan grote zorgen maken. De eersteklasser kon nog maar twee van zijn 21 Premier League-duels winnen en heeft dan ook de rode lantaarn in handen.

   

  Ook in de FA Cup tegen Bristol, een ploeg uit de Engelse Championship, kon Huddersfield niet voor een ommekeer zorgen. Laurent Depoitre (ex-AA Gent) had wel een goede kans, maar kon de 1-0-nederlaag niet vermijden. Huddersfield heeft nu al 9 wedstrijden op rij verloren. "Dit doet pijn", geeft coach David Wagner toe. 

  Cardiff struikelt over derdeklasser

  Derdeklasser Gillingham heeft misschien voor de grootste verrassing van de derde ronde gezorgd door Cardiff City uit te schakelen. De bezoekers kwamen met een B-elftal aan de start en betaalden daar een dure prijs voor.

   

  Elliot List strafte de hoogmoed van de eersteklasser af door in de slotfase het enige doelpunt tegen de touwen te jagen. De nummer 19 van de League One mag naar de vierde ronde, de nummer 17 van de Premier League keert huiswaarts met het schaamrood op de wangen.

  Knockaert schakelt Bournemout uit

  In een Premier League-duel in de FA Cup heeft Bournemouth het onderspit gedolven tegen Brighton. De thuisploeg schoot nochtans het sterkst uit de startblokken, maar Anthony Knockaert (ex-Standard) opende na een halfuur de score voor Brighton. Bissouma verdubbelde niet veel later, een klap die Bournemout niet meer te boven kwam.

  Derby County en Southampton herkansen na prachtgoals

  Southampton heeft werk aan de winkel als het droomt van een ticket voor de vierde ronde van de FA Cup. De eersteklasser leek halfweg al zegezeker dankzij twee goals van Nathan Redmond, maar Derby County maakte in drie minuten tijd gelijk.

   

  De ploeg van coach Frank Lampard, Chelsea-grootheid, mocht zelfs dromen van de zege, maar de ultieme kans werd over gemikt. Een replay zal de beslissing moeten brengen.

  Newcastle betaalt bibbergeld tegen Blackburn

  Ook Newcastle heeft een herkansing nodig in de derde ronde van de FA Cup. Het had nochtans meer dan kansen genoeg tegen tweedeklasser Blackburn, maar stootte steevast op een ijzersterke doelman David Raya. Newcastle kon het openingsdoelpunt van de Rovers pas in de slotfase uitwissen dankzij een penalty en moet aan de bak in de replay.