Borkelmans strijdvaardig bij start Asian Cup: "Iets speciaals doen voor Jordanië"

  Hoe ver schopt Vital Borkelmans het met Jordanië?

  Morgen begint Vital Borkelmans met Jordanië aan zijn belangrijkste opdracht als bondscoach: de Asian Cup. Met titelverdediger Australië wacht hen al meteen een zware klant, al boezemt dat Borkelmans geen angst in.

  Vital Borkelmans is sinds begin mei 2018 bondscoach bij Jordanië. De wedstrijden in de aanloop naar de Asian Cup waren niet echt hoopvol (slechts 1 zege in de laatste 9 duels), maar daar laat iemand als Borkelmans zich natuurlijk niet door kisten.

   

  "We hebben de voorbije 4 weken goed gewerkt op trainingskamp in Oman en Qatar. Ik denk dat we klaar zijn voor een goed toernooi", zegt Borkelmans aan de vooravond van de openingsmatch van Jordanië tegen Australië.

   

  "Alle 29 spelers acteren momenteel op hoog niveau. Ik heb dingen gezien die me hoopvol stemmen. Ze zijn er helemaal klaar voor. Ik hoop dat iedereen in Jordanië achter ons zal staan."

  "Zeg spelers voortdurend: geloof in jullie talent!"

  Jordanië neemt voor de 4e keer deel aan de Asian Cup, maar raakte nooit verder dan de kwartfinales. Het wordt al een hels karwei om de groepsfase te overleven, want naast titelverdediger Australië treft Jordanië ook nog Syrië (dat maar net het WK voetbal miste) en Palestina.

   

  "Ik zeg mijn spelers zowat elke dag: geloof in jullie talent en jullie lichaam. Dan kunnen we samen iets speciaals doen voor Jordanië."

  Borkelmans in actie op de laatste training