Viviani moet rekening openen van Deceuninck-Quick Step in Tour Down Under

  Viviani is de Italiaanse kampioen op de weg.

  Deceuninck-Quick Step trekt met ambities naar de Tour Down Under (15-20 januari), de eerste WorldTour-wedstrijd van het seizoen. "Met Viviani mikken we op ritzeges, maar we hebben ook nog Dries Devenyns", blikt de ploeg vooruit.

  Met 73 zeges was Quick-Step vorig seizoen de grote slokop. Elia Viviani snelde een jaar geleden naar ritwinst in de Tour Down Under en probeert dat straks weer voor mekaar te krijgen.

   

  "In de eerste plaats mikken we op ritzeges met Elia", zegt ploegleider Rik Van Slycke. "Het zou een mooi begin van het jaar zijn. Hij is zoals altijd heel gemotiveerd, maar het is afwachten wie nog aan de start zal verschijnen."

   

  Naast Viviani rekent Deceuninck-Quick Step ook op Dries Devenyns, vorig jaar 5e in het eindklassement. "We hebben een sterk team", zegt Van Slycke. "Naast Elia krijgen ook Dries Devenyns en James Knox een vrije rol."

   

  "Er liggen kansen voor onze ploeg, maar het parcours onderging ook wijzigingen. Zo wacht Willunga Hill nu op de laatste dag (in plaats van op de voorlaatste dag). Dat zal een invloed hebben op de dynamiek van de wedstrijd."

  Selectie van Deceuninck-Quick Step voor Tour Down Under

  • Rémi Cavagna (Fra)
  • Dries Devenyns
  • Mikkel Honoré (Den)
  • Michael Mørkøv (Den)
  • James Knox (GBr)
  • Fabio Sabatini (Ita)
  • Elia Viviani (Ita)