VIDEO: De mooiste zeges van Van der Poel: "Hij is zijn sport ontgroeid'

  Mathieu van der Poel heeft de kaap van de 100 zeges al gerond.

  Exact twee weken voor zijn 24e verjaardag heeft Mathieu van der Poel al zijn 100e profzege geboekt in het veldrijden. Maar welke overwinningen springen er nu bovenuit? Wij vroegen het aan drie oud-crossers en twee commentatoren.

  WK Tabor 2015 (Richard Groenendaal): "Verrassend"

  Van der Poels landgenoot Richard Groenendaal zet het WK van 2015 in Tabor op 1. "Die wereldtitel van Mathieu kwam er toen eningszins verrassend", vindt de wereldkampioen van 2000.

   

  "Het was een vrij spannende wedstrijd met kleine verschillen. Van Aert geraakte achterop met materiaalproblemen. Van der Haar probeerde de sprong te maken naar Van der Poel, maar het was Van Aert die weer bij Van der Haar kwam en Mathieu bleef voorop. Dat was een mooie zege."

  WB Namen 2018 (Michel Wuyts): "Subliem!"

  Michel Wuyts kiest voor de Wereldbekermanche in Namen van twee weken geleden. "De prestatie van Van der Poel in Namen was volmaakt in uitvoering. Hij toonde ons een compleet meesterschap over lichaam en concurrentie. Foutloos, snel en volkomen in evenwicht", stelt onze commentator.

   

  "Deze jongeman is zijn sport ontgroeid. Bovendien zagen we een uniek moment in Namen: het ontwijken van de sukkelende Aerts op de hangende helling. Subliem!"

  "Ook straf: zijn zege in de Scheldecross in Antwerpen in 2016", gaat Michel Wuyts voort. "Mathieu van der Poel won de driestrijd tegen Wout van Aert en Kevin Pauwels met de juiste zet op de juiste plaats."

  Superprestige Gieten 2018 (Gio Lippens): "Oppermachtig, ondanks zijn enkel"

  NOS-commentator Gio Lippens kiest voor de cross in Gieten dit seizoen. "Mathieu was de dag daarvoor nog zwaar gevallen op zijn enkel in Lokeren. Op foto's zag je toen dat zijn enkel verschrikkelijk dik zat", haalt de Nederlandse wielerreporter aan.

   

  "De ochtend van Gieten kon Van der Poel bijna niet wandelen op zijn enkel. We dachten dat hij voor het eerst kansloos startte in een veldrit, maar zodra de cross begon, reed hij zomaar weer weg van de rest. Van der Poel was ondanks die pijnlijke enkel weer oppermachtig."

  Superprestige Diegem 2018 (Paul Herygers): "Voor de mens Van der Poel"

  Paul Herygers twijfelt tussen twee zeges. "In Baal was ik benieuwd of de begaafdheid van Van der Poel in de modder in de buurt kon komen van Sven Nys en of hij van de 25e plaats opnieuw helemaal naar voren zou kunnen rijden. Ja, dus", weet de wereldkampioen van 1994 nu.

   

  "Maar ik kies voor zijn zege in Diegem omdat hij daar wint na een botsing met een steward en een paar seconden na de finish meteen de man in kwestie verdedigt. In de tijd van Liboton en anderen zou de steward net niet gewurgd zijn, vrees ik. Het zegt iets over de mens Van der Poel."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  EK Rosmalen 2018 (Klaas Vantornout): "Na zijn offday op de Koppenberg"

  Van der Poels goede vriend Klaas Vantornout vindt de Europese titel in Rosmalen dit seizoen de strafste stoot van de Nederlander. "Vooral omdat hij een paar dagen daarvoor volledig door het ijs gezakt was op de Koppenberg", weet de oud-crosser.

   

  "Op het EK reed Mathieu weg na een indrukwekkende demarrage. Hij had alles onder controle. Kwamen de achtervolgers iets dichter, dan trapte Van der Poel een ronde nog iets harder, waardoor hij weer wat wegliep."

  De strafste zege volgens Van der Poel zelf? Fortnite !!

  De 100 van Van der Poel:

  • Wereldbeker: 20
  • Superprestige: 25
  • DVV-trofee: 16
  • WK: 1
  • EK: 2
  • NK: 4
  • losse crossen: 30
  • Masters Cyclocross: 2

   

  Op 16 februari 2014 boekte Mathieu van der Poel zijn eerste zege bij de profs.