Boom duikt opnieuw het veld in: "Hopelijk word ik niet gedubbeld"

  Het WK veldrijden in Bieles (2017) was de laatste keer dat we Boom zagen crossen.

  Lars Boom zal zondag in Brussel, de zevende manche van de DVV-Trofee, na bijna twee jaar afwezigheid weer terugkeren in het veld. "Het zal een lastige wedstrijd worden, maar het moet ook geen kwelling zijn", aldus Boom.

  Het is al van eind januari 2017 geleden, met het WK in het Luxemburgse Bieles, dat de 33-jarige Nederlander een veldrit afwerkte. "Na bijna twee jaar is het best wel spannend, maar ik heb er wel heel veel zin in", vertelt Boom, die dit seizoen nog aan twee andere crossen zal deelnemen.

   

  "De conditie is alvast goed. Het zal een lastige wedstrijd worden, maar het moet ook geen kwelling zijn. Ik sta ook niet aan de start met ambities voor een resultaat. Ik wil er gewoon plezier hebben. Dit jaar rijd ik maar drie veldritten, volgende winter wil ik er graag nog een paar meer."

   

  Boom, die dit seizoen voor zijn nieuwe team Roompot-Charles zal uitkomen, maakte een heel aantal jaren geleden furore in het veld, maar tegenwoordig is Mathieu van der Poel het onbetwistbare speerpunt. De 23-jarige Nederlander rijdt de concurrentie wekelijks naar huis.

   

  "Ik heb de voorbije jaren met veel bewondering naar hem gekeken", zegt Boom over zijn landgenoot."Het is heel leuk om te zien hoe goed hij wel niet is. Zeker op technisch vlak is het mooi om te zien. Het zal lastig worden om hem te volgen. Hopelijk word ik niet gedubbeld."

   

  Van de voorlaatste manche van de DVV-Trofee in Brussel en de terugkeer van Boom in het veld hoeft u geen seconde te missen. Vanaf 13.30u kan u de vrouwen live in actie zien op één of met livestream op sporza.be. Om 15.00u komen de mannen in actie.

  Het is heel leuk om te zien hoe goed hij is, zeker op technisch vlak. Het zal lastig worden om hem te volgen. Hopelijk word ik niet gedubbeld.

  Lars Boom over Mathieu van der Poel

  In deze outfit zal Boom dit seizoen het mooie weer maken