Solskjaer: "Als je "Big Rom" ziet komen, trek je je handen snel weg"

  Solskjaer mocht al 4x juichen als manager van Manchester United.

  Ole Gunnar Solskjaer is uitstekend aan zijn (tijdelijke) opdracht bij Manchester United begonnen. De Noor is na Matt Busby de tweede hoofdtrainer in de geschiedenis van United die zijn eerste vier wedstrijden heeft gewonnen. "Ik kan niet anders dan daar heel blij mee zijn."

  "Eerste helft leek benefietwedstrijd"

  United versloeg Newcastle United gisteren met 0-2. Romelu Lukaku viel na iets meer dan een uur spelen in en opende vrijwel meteen de score. Rashford verdubbelde tien minuten voor tijd en schonk Solskjaer zo 12 op 12.

   

  "Vier op vier, ik kan niet anders dan daar heel blij mee zijn", zei de 45-jarige Noor na de wedstrijd. "We hebben een heel professionele wedstrijd gespeeld tegen een moeilijke tegenstander met geweldige fans."

   

  "De eerste helft speelden we heel traag. Het leek wel een benefietwedstrijd. Maar met wat mijn jongens lieten zien na de rust ben ik heel tevreden."

   

  Het was Lukaku die de ban brak voor United met zijn eerste balcontact van de wedstrijd. "Het was tijd om hem te brengen", aldus Solskjaer.

   

  "De vrije trap van Rashford was heel knap. Hij heeft een Cristiano Ronaldo-trap in zijn benen zitten. Hoe die bal zwabberde... Daarna deed Lukaku zijn werk. Als je als doelman "Big Rom" ziet komen, trek je al snel je handen weg."

  De eerste helft leek wel een benefietwedstrijd, maar met wat mijn jongens lieten zien na de rust ben ik heel tevreden.

  Ole Gunnar Solskjaer

  "Punten blijven pakken"

  Dankzij de vierde zege in vier wedstrijden krijgt Manchester United weer zicht op de top 4. "Het seizoen is nog lang", trapte Solskjaer een open deur in. "We moeten de punten blijven pakken en zo dicht je de kloof automatisch."

   

  "De volgende wedstrijd is telkens de belangrijkste. Als we vier wedstrijden na elkaar kunnen winnen, moeten we dat nog een keer kunnen. Dat moet de uitdaging zijn bij een club als Manchester United."

  Het doelpunt van Lukaku: