Arnesen: "Cocu? Hij is enkel beschikbaar voor Anderlecht vanaf de zomer"

  Frank Arnesen is de nieuwe technische directeur van Anderlecht.

  De Deen Frank Arnesen is vandaag begonnen aan zijn eerste werkdag als technisch directeur van Anderlecht. "We moeten de juiste spelers binnenhalen", zei Arnesen op zijn eerste babbel met de pers.

  Arnesen: "Van Anderlecht weer topclub van België maken"

  Voor Frank Arnesen (62) is het een blij weerzien met Anderlecht, de club waarvoor hij speelde tussen 1983 en 1985

   

  "In 1994 is mijn carrière als manager begonnen bij PSV", opende Arnesen de persconferentie. "Bijna exact 25 jaar later ga ik als technisch directeur aan de slag bij een van mijn andere ex-clubs."

   

  "Ik ben heel trots dat ik hier in Anderlecht mag zijn.  Anderlecht is de nummer 1 van België qua landstitels. Historisch is het een echte topclub in België. En daar willen we weer naartoe. Ik ben blij dat ik daartoe mijn steentje mag bijdragen."

  "Cocu? Hij vindt Anderlecht een aantrekkelijke club"

  Het was uitkijken of Anderlecht iets zou lossen over een nieuwe trainer. "Dat is en blijft onze eerste prioriteit: een nieuwe coach voor het eerste elftal vinden", benadrukte Arnesen.

   

  "Wanneer die nieuwe coach er komt? Dat weten we nog niet. Maar we doen ons best om het op te lossen."

   

  "Ik wil zelf nog iets zeggen over Cocu, omdat er in de media druk gespeculeerd werd over hem. Phillip heeft besloten dat hij zijn batterij wil opladen. Na zijn ontslag bij Fenerbahçe heeft hij gezegd: "Ik wil niet bij een club beginnen als ik me niet fris voel.""

   

  "Hij vertelde me ook dat Anderlecht een heel attractieve club is, maar hij wil het zo goed mogelijk doen als hij weer coach is. Phillip heeft ook nog gezegd dat hij alleen voor Anderlecht beschikbaar is vanaf de zomer."

  "Transfers? Eerst spelersgroep goed analyseren"

  Arnesen werd ook overstelpt met vragen over de wintermercato. Welk soort spelers wil Anderlecht aantrekken in januari?

   

  "Eerst moet ik de spelersgroep goed analyseren. Ik heb wel al veel info over de spelers en videobeelden gekregen. Maar de spelers ken ik nog niet door en door."

   

  "Je kan de spelers pas kennen als je ze iedere dag op training ziet en er veel gesprekken mee hebt. Je moet ook met de scouts spreken over de spelers. Dat zullen we doen op de komende winterstage."

   

  "Het is wel belangrijk dat we de juiste spelers binnenhalen", beklemtoonde Arnesen. "Niet alleen spelers van 20 jaar, maar ook voetballertjes van 8 of 9 jaar."

   

  "Onze jeugdacademie is heel belangrijk. Anderlecht heeft al veel  jeugdspelers grootgebracht. Lukaku en Kompany zijn 2 wereldvoetballers geworden. En op die jeugdopleiding moeten we  blijven inzetten."

  Arnesen over:

  • interim-coach Karim Belhocine: "Hij is een deel van Anderlecht en heel belangrijk voor de club. De komende dagen zal ik zeker praten met hem."
  • voorzitter Marc Coucke:  "Hij is heel enthousiast en wil heel graag winnen. Gisteren zaten Michael Verschueren, Marc Coucke en ik samen voor een gesprek. Ik heb een heel goede indruk van Coucke."
  • Luc Devroe: "Met hem heb ik nog niet gesproken. We zullen nog bekijken wie wat gaat doen."

  Arnesen: "Nieuwe coach is prioriteit nummer 1"