Lamisha Musonda verwelkomt vader Charly bij Congolese topclub

  Musonda senior speelde tien jaar voor Anderlecht.

  Voormalig profvoetballer Charly Musonda heeft een contract getekend als assistent-trainer bij de Congolese topclub TP Mazembe. De 49-jarige Zambiaan vindt er met Lamisha Musonda één van zijn zonen terug.

  Musonda streek in 1986 neer in België bij Cercle Brugge. Na één seizoen bij de Vereniging haalde Anderlecht "Champagne Charly" aan boord.

   

  De Zambiaan werd een publiekslieveling, maar kon zich door verschillende blessures nooit helemaal doorzetten. Hij speelde uiteindelijk wel meer dan 100 wedstrijden voor de Belgische recordkampioen.

   

  Na zijn actieve carrière werd Musonda jeugdtrainer. Eerst bij Anderlecht, daarna bij AA Gent. Hij begeleidde ook zijn drie zonen in hun carrières. Charly Jr., het grootste talent van de familie, trok in 2012 naar Chelsea, broers Tika en Lamisha volgden.

   

  Momenteel wordt Charly Jr. door Chelsea uitgeleend aan Vitesse, Lamisha speelt bij TP Mazembe en krijgt nu zijn vader als assistent-coach. Tika staat dan weer onder contract bij de Spaanse vierdeklasser Palamos.