No James, no party: Lakers niet opgewassen tegen OKC-tandem

  Westbrook (triple double) en George (37 punten) dirigeerden OKC naar de zege.

  De Los Angeles Lakers zijn het winnen wat verleerd zonder LeBron James, die sukkelt met een liesblessure. Tegen OKC gingen de Lakers in eigen huis met 100-107 de boot in. Joel Embiid (Philadelphia 76ers) en Gordon Hayward (Boston Celtics) waren dan weer wel op de afspraak vannacht.

  Sterke George, triple double Westbrook

  James viel op kerstdag uit in de wedstrijd tegen de Golden State Warriors. Hij verscheen gisteren voor het eerst op het trainingsveld, maar een wedstrijd spelen zit er nog niet in voor de viervoudige MVP.

   

  Tegen de Oklahoma City Thunder van Paul George en Russell Westbrook deden de Lakers drie quarters meer dan goed mee. Bij het ingaan van de vierde periode stond de thuisploeg zelfs vier punten voor.

   

  Maar in het slotkwart vonden de Lakers de weg naar de korf niet meer. Zes minuten lang bleef de nul op het bord en weg waren de bezoekers.

   

  Paul George, door de thuisaanhang getrakteerd op het ene fluitconcert na het andere omdat hij in het tussenseizoen niet wilde tekenen bij de Lakers, was de grote man met 37 punten. Russell Westbrook voegde daar een triple double aan toe: 14 punten, 16 rebounds en 10 assists.

   

  Voor de Lakers is het de derde nederlaag in vier wedstrijden zonder sterspeler James. De ploeg van coach Luke Walton is daardoor weggezakt naar de achtste plaats in de Western Conference met 21 zeges en 17 nederlagen. OKC staat derde (24-13).

  Embiid (Philadelphia) en Hayward (Boston) waren goed bij schot vannacht:

  De uitslagen van deze nacht:

  • Boston - Minnesota: 115 - 102
  • LA Lakers - Oklahoma City: 100 - 107
  • Brooklyn - New-Orleans: 126 - 121
  • Phoenix - Philadelphia: 127 - 132
  • Chicago - Orlando: 84 - 112
  • Memphis - Detroit: 94 - 101
  • Charlotte - Dallas: 84 - 122
  • Cleveland - Miami: 92 - 117
  • Washington - Atlanta: 114 - 98