Giro is hoofddoel van Dumoulin: "Eigenlijk wilde ik alles op de Tour zetten"

  Tom Dumoulin won in 2017 de Giro.

  De Ronde van Italië mag over enkele maanden pronken met een knap deelnemersveld. Onder meer Simon Yates en Vincenzo Nibali hadden hun komst al bevestigd, vandaag hebben ook Tom Dumoulin en Bob Jungels hun ticket geboekt.

  Dumoulin: "Ik was het liefst naar de Tour gegaan"

  Naast onder meer Vincenzo Nibali, Simon Yates, Primoz Roglic, Egan Bernal en Miguel Angel Lopez verschijnt ook Tom Dumoulin op 11 mei aan de start van de Giro. De Nederlander van Team Sunweb mikt net als vorig jaar op de combinatie Giro-Tour, met de eerste grote ronde van het jaar als hoofddoel.

   

  "Eigenlijk wilde ik alles op de Tour zetten", bekende Dumoulin vandaag bij de ploegvoorstelling aan de NOS. "Dat was ook al heel lang het plan in de ploeg, maar toen het parcours van de Giro en de Tour bekendgemaakt werd, heb ik een berichtje gestuurd naar de ploeg: zullen we het er toch niet nog één keer over hebben?"

   

  "Ik was het liefst naar de Tour gegaan. Maar ik ga ook rekenen. Ik weet dat met dit Tour-parcours alles moet meezitten en dan kan ik de Tour winnen." In de Tour van dit jaar zijn bijzonder weinig tijdritkilometers opgenomen.

   

  "De Tour is de Tour, ja. Ook voor mij. Maar alles anders dan een eerste plaats gaat niks aan mijn carrière toevoegen... De Giro nog een keer winnen? Dat gaat wat toevoegen, dat zou echt heel gaaf zijn. Nog een keer tweede worden, of derde, vierde of vijfde in de Tour? Dat voegt niets meer toe."

   

  "En ik heb geen zin om een heel jaar vol te focussen op de Tour, alles goed te doen, en dan derde te worden omdat het parcours me niet ligt. Dan is het een teleurstellend jaar. En dan ga ik terugkijken: shit, die Giro was toch wel een mooie kans geweest. En die heb ik laten liggen. Dat wilde ik gewoon niet", besloot de Girowinnaar van 2017.

  De Tour is de Tour, ja. Ook voor mij. Maar alles anders dan een eerste plaats gaat niks aan mijn carrière toevoegen... De Giro nog een keer winnen? Dat gaat wat toevoegen, dat zou echt heel gaaf zijn.

  Tom Dumoulin

  Jungels en Viviani in de Giro

  Ook Deceuninck-Quick-Step stuurt een klassementsman naar de Giro. Na een jaartje afwezigheid trekt Bob Jungels (26) weer naar Italië. De Luxemburger werd er 6e in 2016 en 8e in 2017.

   

  "Ik houd van de Giro", zegt Jungels. "Het is een uitdagende race. Het parcours is interessant, zeker voor de renners die goed kunnen tijdrijden. De Giro is niet zo'n gecontroleerde koers zoals de Tour en dat ligt me."