CCC geeft Jonas Koch een kans op het hoogste niveau

  Koch reed de voorbije twee seizoenen al voor CCC.

  CCC heeft met Jonas Koch een 24e renner aan zijn selectie voor komend wielerseizoen toegevoegd. De 25-jarige Duitser reed de voorbije twee seizoenen al voor het team. "Ik wil de kopmannen zo goed mogelijk bijstaan en af en toe mijn eigen kans gaan."

  "Gekozen voor een jonge renner"

  Teammanager Jim Ochowicz wilde oorspronkelijk 23 renners in zijn selectie. "Maar door het drukke wedstrijdprogramma hebben we toch gekozen voor 24 renners", zegt de Amerikaan in een persbericht.

   

  "Met Jonas hebben we gekozen voor een jonge renner. Hij haalde vorig seizoen toptiennoteringen in semiklassiekers als de Prudential RideLonden, Brussels Cycling Classic en de Handzame Classic. We kijken er naar uit hoe hij het komend seizoen zal doen."

   

  Koch zelf bedankte het team voor het vertrouwen. "Het is altijd mijn droom geweest om op WorldTour-niveau te rijden. Ik wil onze kopmannen komend seizoen zo goed mogelijk bijstaan en zelf mijn kans gaan in de kleinere wedstrijden."

   

  CCC is de opvolger van BMC. Er rijden 5 Belgen: Greg Van Avermaet, Serge Pauwels, Guillaume Van Keirsbulck, Nathan Van Hooydonck en Gijs Van Hoecke.

  De mededeling op Twitter: