Argentijn Alfaro moet Boca Juniors aan Copa Libertadores helpen

  Gustavo Alfaro (56) werd gisteren voorgesteld aan vriend en vijand.

  De Argentijnse topclub Boca Juniors heeft Gustavo Alfaro aangesteld als nieuwe hoofdcoach. De 56-jarige Argentijn is de opvolger van zijn landgenoot Guillermo Barros Schelotto, die na de verloren finale van de Copa Libertadores tegen aarstrivaal River Plate naar LA Galaxy trok.

  "Voor mijn vader"

  Voor zijn avontuur bij Boca Juniors verlaat Alfaro reeksgenoot Huracan. "Het was een moeilijke beslissing", zei de Argentijn bij zijn voorstelling. "Ik zat met tengenstrijdige gevoelens, maar ik heb het besluit genomen met mijn vader in gedachten."

   

  "Ik heb hem beloofd ooit bij de grootste Argentijnse club te belanden. Ik ben heel trots en kijk enorm uit naar de uitdaging."

   

  Het grote doel voor Alfaro bij Boca wordt komend seizoen wraak nemen voor de verloren finale van de Copa Libertadores tegen aartsrivaal River Plate. "Dat is inderdaad de grootste wens van de hele club", beaamde Alfaro.

   

  Alfaro is de opvolger van zijn landgenoot Guillermo Barros Schelotto. Die trok na de verloren finale tegen River Plate naar LA Galaxy.

  De verwelkoming op Twitter: