Minister-president Rutte belt met Van Gerwen: "Doeg, Mark"

  Na het behalen van zijn derde wereldtitel in het darts kreeg Michael van Gerwen telefoon van de Nederlandse minister-president Mark Rutte. En dat ging er opvallend amicaal aan toe.

  Net voor Michael van Gerwen de verzamelde pers wilde toespreken, kreeg de Nederlander een telefoon in de hand geduwd. Minister-president Mark Rutte hing aan de lijn om zijn landgenoot te feliciteren. Van Gerwen sloeg een praatje met Rutte en sloot vriendschappelijk af met "Bedankt, Mark. Ik spreek je snel. Doeg."

   

  Een aanwezige journalist merkte op dat Van Gerwen de minister-president met zijn voornaam aanspraak. "Is hij misschien meer dan ik? Hij is minister-president, dat klopt. En ik wereldkampioen", lacht Van Gerwen.

   

  "Dat is toch leuk? Ik heb hem al een paar keer eerder gesproken. Hij is een heel fijne man om mee te praten. Waarom niet?"