Pauwels nog seizoen in het veld? "Hij rijdt richting contractverlenging"

  Pauwels won dit seizoen nog eens in Hasselt.

  Kevin Pauwels werd gisteren 5e in de Grote Prijs Sven Nys. De veldrijder van Marlux-Bingoal speelt al enkele jaren steeds meer een rol in de achtergrond. Zijn contract loopt af op 1 maart, maar Jurgen Mettepenningen wil wel praten over een verlenging, "maar misschien niet aan hetzelfde loon".

  Gisteren werd het plaats 5 voor Kevin Pauwels, begin december won hij voor het eerst sinds 2016 nog eens een cross. Ondanks die overwinning gaf de 34-jarige renner toe dat hij denkt aan stoppen. Zijn contract loopt af op 1 maart. "Zoals hij nu rijdt, zou ik niet weten waarom hij het pand moet verlaten", zei Paul Herygers tijdens de cross in Baal.

   

  Marlux-Bingoal-manager Mettepenningen denkt er blijkbaar hetzelfde over. "Kevin Pauwels is de voorbije weken goed. Hij kent altijd een moeilijke beginfase, maar zijn tweede deel van de cross is goed. Hij is inderdaad op 1 maart einde contract, maar hij maakt zeker kans op een verlenging bij ons."

   

  "Ik heb altijd gezegd dat zijn contract verlengd kan worden als hij het niveau blijft halen om te strijden voor plaats 5, 6 of 7. We moeten aan tafel gaan zitten en kijken wat de toekomst brengt. Hij rijdt nu richting een verlenging, al zal het misschien niet met hetzelfde loon zijn."