Nadal start Australian Open bijna zonder matchritme na nieuwe blessure

  Het nieuwe seizoen van Rafael Nadal (ATP-2) is niet goed begonnen. De Spanjaard is opnieuw geblesseerd en moet passen voor het ATP-toernooi in Brisbane. "Ik wil er staan op de Australian Open", zegt hij.

  Vorige week verloor Rafael Nadal zijn eerste wedstrijd van het seizoen tegen Kevin Anderson (ATP-6). Daarna gaf hij met een lichte blessure forfait voor de troostfinale. Nu houdt een dijbeenblessure hem ook weg van het ATP-toernooi in Brisbane.

   

  Hij had komende nacht zijn tweede ronde moeten spelen tegen de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP-239). In de eerste ronde was hij vrij. "Op een MRI was een kleine blessure aan mijn dij te zien", zei Nadal. "Ik heb geprobeerd om te spelen, ik wilde het ook, maar de dokter heeft aanbevolen verstek te laten gaan. Als ik zou spelen, is er een risico dat de pijn zou verergeren."

   

  "Momenteel is het maar een kleine blessure, maar het kan groter worden als je de spier onder hoge druk zet. Ik wil er staan op de Australian Open." Nadal zal zich moeten haasten want dat eerste grandslamtoernooi begint op 14 januari.