Everts mag dienst intensieve zorg inruilen voor revalidatiecentrum

  Er is opnieuw goed nieuws te melden over ex-motorcrosser Stefan Everts. Hij heeft de dienst intensieve zorg van het UZ in Leuven verlaten. Everts herstelt nu verder in het revalidatiecentrum van het ziekenhuis. Daar zal hij een zestal weken verblijven.

  Begin december kwam Stefan Everts op de dienst intensieve zorg van het UZ in Leuven terecht door malaria. Hij liep de ziekte op tijdens een liefdadigheidsrace in Congo. De toestand van de tienvoudige wereldkampioen was ernstig en hij werd een tijdlang in een kunstmatig coma gehouden.

   

  Maar het gaat ondertussen weer de goede kant uit. Vorige week was uit testen gebleken dat hij geen blijvende schade aan hersenen en organen zou overhouden aan de ziekte. Nu heeft hij de dienst intensieve zorg mogen verlaten. 

   

  "De laatste dagen zette Stefan opnieuw grote stappen vooruit, waarna de professoren beslisten hem naar het revalidatiecentrum van het UZ te verhuizen", laat zijn familie weten. "Daar zal hij de komende weken keihard werken aan zijn herstel. We willen hem in alle rust aan zijn revalidatie laten werken." Everts zal een zestal weken in het revalidatiecentrum verblijven.