Familie Schumacher verspreidt zeldzame boodschap: "Michael is in goede handen"

  Michael Schumacher en zijn vrouw Corinna in 2011.

  Een dag voor de 50e verjaardag van Michael Schumacher laat zijn familie weten dat de voormalige Formule 1-kampioen goed verzorgd wordt. Veel meer lossen zijn dierbaren niet over zijn gezondheid. "Dat blijft privé", klinkt het.

  Morgen blaast Michael Schumacher 50 kaarsjes uit. Een dag voor die heuglijke dag heeft zijn familie een zeldzame boodschap voor de fans.

   

  "Jullie mogen zeker zijn dat hij in goede handen is en dat we al het mogelijke doen om hem te helpen", klinkt het in een bericht op Facebook.

   

  Hoe het nu echt met Schumacher gaat, komt u niet te weten. "Dat houden we privé en daar vragen we begrip voor", stelt de familie. "Dat heeft Michael altijd zo gewild. Een gevoelig thema zoals gezondheid houden we voor onszelf."

  Het mysterie-Schumacher

  Vijf jaar geleden belandde Schumacher in een coma na een skiongeval in de Alpen. Sinds september 2014 revalideert hij op zijn landgoed in Zwitserland. Sindsdien blijft de gezondheidstoestand van de meest succesvolle Formule 1-coureur een groot mysterie.