Kalinic: "Aston Villa is een van de grootste clubs in Engeland"

  Lovre Kalinic met het truitje van Aston Villa.

  Aston Villa heeft Lovre Kalinic voorgesteld als zijn nieuwe doelman. De voormalige keeper van AA Gent wil met de club uit Birmingham zo snel mogelijk naar de Premier League.

  Aston Villa is de huidige nummer 10 in de Engelse tweede klasse. "Drie jaar geleden tekende ik al bijna bij deze club, maar toen viel mijn transfer in het water", vertelde Lovre Kalinic op de persconferentie.

   

  De Kroaat mocht destijds niet aan de slag in Engeland omdat hij te weinig interlands voor Kroatië had gespeeld en daarom geen werkvergunning kreeg. "Ik ben heel blij dat het nu wel gelukt is. Het is fantastisch als je dan kan tekenen bij een grote club als Aston Villa. In vergelijking met 3 jaar geleden denk ik dat ik een betere doelman ben geworden. Ik heb een WK met Kroatië achter de rug en enkele jaren extra ervaring."

   

  "De club toonde mij haar toekomstplannen en die overtuigden mij. Ik was heel enthousiast over het project. Ze willen zo snel mogelijk promoveren. Dat gaf me het vertrouwen hier te tekenen. Dit is één van de grootste clubs in Engeland, die erg lang (1974-2016, red.) onafgebroken op het hoogste niveau speelde."

   

  "Nu spelen we in de Championship, maar we moeten positief blijven denken. We willen bovenaan de rangschikking eindigen en de play-offs voor promotie halen. We willen volgend seizoen in de Premier League spelen en gaan daar heel hard voor werken. Ik kijk er heel erg uit naar mijn debuut. Ik wil de fans en het bestuur overtuigen dat ik alle kwaliteiten heb om het te maken."