Federer vloert Williams in onuitgegeven onderonsje: "Supercool"

  Williams verloor van Federer.

  Tennisgrootheden Roger Federer (37) en Serena Williams (37) hebben de jaarwisseling opgeluisterd met een wedstrijd op de Hopman Cup. In het gemengd dubbel trok de Zwitserse equipe met Federer en Bencic aan het langste eind tegen de Amerikaanse tandem Williams-Tiafoe.

  Roger Federer en Serena Williams hebben in hun carrières zowat alles gewonnen wat er te winnen valt, maar de Zwitser en de Amerikaanse hadden elkaar nog nooit in de ogen gekeken in een wedstrijd. 

   

  In Perth kwam daar vandaag verandering in. Federer en Williams hadden in de landencompetitie hun enkelspel gewonnen, waardoor het dubbelspel nog een wedstrijd met inzet was.

   

  Met 4-2 en 4-3 kraaide Zwitserland victorie na een match met de nodige amusementswaarde. Zwitserland is titelverdediger.

  Williams en Federer poseren voor een selfie.

  Williams: "Jammer dat het zo snel voorbij was"

  "Het was een prachtige ervaring. Jammer dat het zo snel voorbij was. Ik begon net warm te lopen", lachte Serena Williams na de match. "Het was zo leuk. We zijn samen groot geworden. Toch is het na al die jaren pas de eerste keer dat we dit doen. Ik vond het supercool."

   

  "Ik was bang voor haar opslag. Mensen spreken er al lang over en nu weet ik waarom", voegde Federer er grappend aan toe. "Het was echt fun. Ze is een groot kampioene. Je merkt hoe vastberaden en gefocust ze is. Daar hou ik zo van bij haar."

   

  Williams: "Roger is een fantastische kerel, de beste speler aller tijden als ik eerlijk ben. Zowel op als naast de baan is hij zo'n charismatische kerel, gewoon een heerlijke speler."

  Enkele hoogtepunten uit de wedstrijd:

  Williams en Federer maakten na afloop tijd voor een selfie