Froome en Thomas focussen op de Tour, Bernal is kopman in Giro

  Chris Froome won de Tour al vier keer.

  Op 1 januari heeft Team Sky het programma van zijn kopmannen voorgesteld. Chris Froome (33) en Geraint Thomas (32) verschijnen op 6 juli aan de start van de Tour de France, piepkuiken Egan Bernal (21) is het speerpunt in de Ronde van Italië. Froome verdedigt zijn eindzege in de Giro dus niet.

  Chris Froome jaagt dit jaar op een vijfde Tour-trofee. "Het was geen makkelijke beslissing om niet terug te keren naar de Giro, waar ik mijn roze trui zou kunnen verdedigen", legt de Brit uit. Froome won in 2018 voor het eerst de Giro.

   

  "Aangezien de Tour mijn hoofddoel is, is het wellicht beter om te passen voor de Giro. Ik zit op een punt in mijn carrière waar ik begin te denken over wat mijn nalatenschap voor deze sport zal zijn. Als ik de Tour voor de vijfde keer kan winnen, dan voeg ik me bij een elitegroepje. Dat zou geweldig zijn."

   

  Geraint Thomas verdedigt dit jaar zijn Tour-eindzege. "Als ik in 2018 de Tour niet zou hebben gewonnen, dan zou ik nu misschien voor de Giro en de Vuelta gegaan zijn. Maar ik zal het rugnummer 1 dragen en het zou dan niet fijn zijn om er niet bij te zijn", zegt de Welshman, die ook het WK in Yorkshire heeft aangekruist.

  Thomas (r.) won in 2018 de Tour.

  Bernal wordt uitgespeeld in de Giro

  Vorig jaar konden Chris Froome en Geraint Thomas rekenen op Egan Bernal in de Tour. De Colombiaanse diamant maakte indruk en mag dit jaar in de Giro zijn kans gaan.

   

  "Ik houd heel erg van de Giro. Ik heb drie jaar in Italië geleefd. Ik heb er veel vrienden en ik houd van de fans. Ik ken de wegen en wil een goeie Giro afwerken."