Solskjaer krijgt bezoek van Ferguson: "Ik houd hem op de hoogte"

  Ferguson en Solskjaer op een huldiging in 2008.

  Voor het eerst sinds zijn hersenbloeding in mei heeft Sir Alex Ferguson (77) het trainingscomplex van Manchester United bezocht. De legendarische United-manager kwam even kijken naar het werk van zijn voormalige poulain Ole Gunnar Solskjaer (45), die als tussenpaus voorlopig zeer succesvol is bij United.

  Onder het bewind van opvolgers David Moyes en Louis van Gaal daagde Sir Alex Ferguson niet op voor trainingssessies van Manchester United, onder José Mourinho liet de Schot zich af en toe verleiden tot een uitje naar Carrington.

   

  Daar was hij ook afgelopen zaterdag op bezoek, voor het eerst sinds hij in mei getroffen werd door een hersenbloeding. Ferguson inspecteerde er het werk van Ole Gunnar Solskjaer, zijn ex-speler die bij United onder meer de Champions League en zes titels won.

   

  "Ik heb met Sir Alex gesproken, maar ik heb 15 jaar met en onder hem gewerkt. Hij heeft mij in die periode dus meer beïnvloed dan afgelopen week", vertelde Solskjaer over de visite van Ferguson. 

   

  "Maar ik houd hem op de hoogte. Ik denk dat hij genoten heeft van zijn bezoek. Hij heeft met mijn staf gesproken en heeft ons aangemoedigd."

   

  "Hij weet dat mijn staf Manchester United ademt. Hij weet dat we tot de laatste seconde alles zullen geven", besloot Solskjaer, die als interim-coach met United 9 op 9 heeft gepakt.