Van Uytvanck begint 2019 met blessure: "Geen risico's nemen"

  Alison Van Uytvanck (archieffoto) blesseerde zich in Auckland.

  Alison Van Uytvanck is het nieuwe jaar begonnen met een valse noot. Op het WTA-toernooi van Auckland moest ze geblesseerd opgeven in de 1e ronde. "Ze wilde geen risico nemen met het oog op de Australian Open", zegt haar coach.

  Alison Van Uytvanck moest het in de eerste ronde in Nieuw-Zeeland opnemen tegen de Nederlandse Bibiane Schoofs. Maar bij 4-3 in haar voordeel gooide ze de handdoek in de ring wegens pijn aan de achillespees van haar linkervoet.

   

  "Bij 3-1 probeerde ze een moeilijke bal nog te halen, maar ze gleed uit met haar steunvoet en bezeerde zich", vertelt coach David Basile. "Alison heeft nog geprobeerd om voort te doen. Dat bleek moeilijk. Met het oog op de komende belangrijke toernooien heeft ze het dan voor bekeken gehouden."

   

  "Natuurlijk was Alison triest en ontgoocheld, want ze hoopte op een ander seizoensbegin. Ze speelde bovendien goed en ze voelde zich ook goed. Nu moeten we wachten hoe haar achillespees reageert, al denk ik niet dat het erg is. "Het WTA-toernooi in Hobart van volgende week blijft op haar programma. We zullen uiteraard geen enkel risico nemen wat betreft de Australian Open."