Rupel Boom woedend op Lierse Kempenzonen: "Fatsoen staat niet in hun woordenboek"

  Onder anderen coach Dave De Herdt trok naar het Lisp.

  Rupel Boom is de "onbegrensde graaicultuur" van reeksgenoot Lierse Kempenzonen meer dan beu. Na trainers Urbain Spaenhoven en Dave De Herdt trokken nu ook de keeperstrainer en de doelman naar het Lisp.  "Een échte amateurclub staat dus machteloos wanneer een club met profallures uitpakt met harde valuta", klinkt het in een open brief.

  Rupel Boom (1A) zou op 30 juli 2018 een oefenwedstrijd spelen tegen reeksgenoot Lierse Kempenzonen, maar het duel werd "om onduidelijke redenen" afgeblazen. "Niet veel later trokken de Lierse Kempenzonen op strooptocht over de Boomse velden", schrijft Rupel Boom op sociale media.

   

  Coaches Urbain Spaenhoven en Dave De Herdt maakten de overstap naar het Lisp. "Ze werden zonder enige vorm van deontologie weggekaapt", klinkt het. En daar hield het niet op, want deze maand volgden de keeperstrainer en eerste doelman Thibault Rausin.

   

  "Ze werkten samen met de ingehaalde veldheer verder aan een snood plan.  Zij hebben echt goed door dat een overeenkomst of contract op amateurvlak binnen de voetbalwereld geen enkele draagkracht heeft."

   

  "Een échte amateurclub staat dus machteloos wanneer een club met profallures uitpakt met harde valuta", is de klacht aan het adres van Lierse Kempenzonen, "een club waar het woord fatsoen niet tot de woordenschat behoort".

   

  "Rupel Boom zit in ieder geval niet stil en doet er alles aan om weer ‘up and running’ te zijn voor de belangrijke terugronde", is het besluit. "Op onze beurt zullen wij, door de onbegrensde graaicultuur van derden, bronnen moeten aanspreken maar dat zal met de betrokkenen wél in alle openheid gebeuren.

  Lees hier de open brief van Rupel Boom: