"Brazilianen bij Real zeggen nog soms: "Jullie hebben ons het WK gekost""

  Vanavond kan je om 20.35 uur in "Bronzen Belgen" nog eens genieten van het WK van de Rode Duivels. Eden Hazard, Thibaut Courtois en Vincent Kompany geven een inkijk in wat er door hun hoofd spookte tijdens de hoogte- en dieptepunten in Rusland. Wat de uitzending van vanavond niet gehaald heeft, zie je hier. 

  Courtois: "Vooral mentaal heeft Martinez het verschil gemaakt tegen Brazilië"

  "Onze tactische aanpak was fantastisch de eerste helft", vertelt Thibaut Courtois over de kwartfinale tegen Brazilië. "Dat zeggen Casemiro en Marcelo nog soms tegen mij in de kleedkamer bij Real. We hebben ze echt pijn gedaan. "Jullie hebben ons de wereldtitel gekost", zeggen ze."

   

  "Brazilië was sterk, maar de kansen die ze kregen voor de rust waren niet mijn moeilijkste reddingen. Pas in de 2e helft met Douglas Costa was het echt afzien, zeker na die 2-1. Renato Augusto mist ook nog een grote kans. Ik sta in het midden van de goal, hij kan in twee hoeken schieten, maar trapt naast. Maar dat was ook een van onze sterktes, dat we konden afzien. Iedereen was top die match."

   

  "Maar Roberto Martinez heeft niet alleen het verschil gemaakt met de tactische bespreking. Het was ook vooral het mentale aspect voor die match. Hij zei: "Jongens, deze spelers zijn niet beter dan jullie. Zij zijn ook geen wereldkampioen. Bazilië is 5 keer wereldkampioen geworden, maar dat waren niet deze spelers. Op het vorige WK werden ze met 7-1 naar huis gestuurd."

   

  "Dat was een enorme vertrouwensboost. Oké, dat zijn allemaal topspelers, net zoals wij. We moesten geen schrik hebben."

  Hazard: "Match tegen Brazilië was mijn beste bij de nationale ploeg"

  "Ik heb echt een heel goede match gespeeld tegen Brazilië, mijn beste bij de nationale ploeg", denkt kapitein Eden Hazard. "Ik heb niet gescoord, maar dat is niet belangrijk voor mij. Ik was blij voor mezelf, voor de fans, voor de ploeg en voor de trainer."

   

  "De mensen die me elke week zien spelen, wisten dat ik dit kon. Maar op een toernooi zien veel meer mensen je. In de ogen van het publiek ben ik misschien wel een andere speler geworden daar."

   

  "Het was een fantastisch WK. Er waren veel goals en spectaculaire wedstrijden. Het is alleen jammer dat het meest spectaculaire team uiteindelijk niet gewonnen heeft."

   

  "Spanje was snel uitgeschakeld, Portugal ook, Duitsland, Argentinië, ... We wisten dat het nog steeds niet makkelijk zou zijn, maar het was wel het jaar om iets te doen. Wij gingen als ploeg in stijgende lijn. Ach ja, we hebben een WK gespeeld zoals je het moet spelen. Dat is het." 

  Een voorproefje van "Bronzen Belgen"

  "Bronzen Belgen" vanavond om 20.35 uur op Eén