Lukaku over overstapje tegen Japan: "Ik wist dat het mijn dag niet was"

  Romelu Lukaku bedankt de goden voor zijn geniale ingeving.

  Hét sportmoment van het jaar was voor de Sporza-redactie de "counter van de eeuw" van de Rode Duivels op het WK tegen Japan. "Ik werd helemaal gek", herinnert Romelu Lukaku zich.

  De voorbije dagen blikte de Sporza-redactie terug op tien memorabele momenten van 2018, maar de counter van de Rode Duivels tegen Japan zal het langst in ons geheugen gegrift staan. "De counter van de eeuw", volgens Frank Raes, "grote klasse van Lukaku", vult Peter Vandenbempt aan.

   

  Lukaku kwam in een interview met RTBF nog eens terug op de actie en op zijn WK. "Ik wou de Wereldbeker winnen, maar als ik de kans had gekregen om topschutter te worden, dan had ik die gegrepen", vertelt hij.

   

  Toch was hij onzelfzuchtig op de tweede dag van juli tegen Japan. Hij begrijpt vooral niet dat de Japanners bij de laatste corner van de match massaal naar voor trokken. "Want Courtois kan de bal vangen en samen met Meunier en Chadli loop ik naar voor."

   

  "Maar ik had al twee grote kopkansen gemist en wist dat het mijn dag niet was. Toen de voorzet van Meunier kwam, zag ik Chadli in mijn rug opduiken in het strafschopgebied. Ik was ervan overtuigd dat de Japanse verdediger sneller op de bal zou zijn dan ik, dus ik liet de bal lopen."

   

  "Ik werd helemaal gek na het doelpunt van Nacer. Het was de mooiste actie van de match. Als we zo kunnen winnen, zijn we voorbestemd voor grote zaken. Ik was een van de beste aanvallers van het toernooi. Enkel tegen Frankrijk had ik meer kunnen doen."

  De 10 van 2018: Chadli trapt België naar de kwartfinales

  Kijk woensdag naar Bronzen Belgen op één

  Woensdagavond kunt u nog een keer genieten van de glansprestatie van de Rode Duivels op het WK in Rusland. Om 20.35u zendt één het tweede deel van het sportjaaroverzicht uit: Bronzen Belgen.