Het grand cru-jaar van Hazard: beste dribbelkont, grootste dreiging

  Eden Hazard creëerde 101 kansen in de Premier League in 2018.

  Eden Hazard (27) heeft een gouden jaar achter de rug, zowel bij Chelsea als de Rode Duivels. Met zijn statistieken mag hij met recht en reden een plekje opeisen bij de grootste voetballers op aarde.

  Chelsea slaagde er in 2018 niet in om zijn landstitel te verlengen en viel bovendien uit de top 4 in de Premier League. Maar Eden Hazard gaf het seizoen nog wat kleur door een penalty (1-0) te scoren in de finale van de FA Cup tegen Manchester United.

   

  Ook op het WK in Rusland deed de Rode Duivel zijn duit in het zakje met drie doelpunten. Tegen Tunesië trof hij twee keer raak en in de troostfinale tegen Engeland legde hij de 2-0-eindscore vast, goed voor de bronzen medaille. Het leverde hem de zilveren bal op, als op één na beste speler van het toernooi.

   

  Onder Maurizio Sarri schoot Hazard fantastisch uit de startblokken bij Chelsea met 12 goals en 9 assists. Tegen Watford mikte hij al zijn 100e en 101e doelpunt in loondienst bij Chelsea tegen de touwen.

  Enkele straffe statistieken van Hazard in 2018

  Eden Hazard sloot 2018 af als Belgisch Sportman van het Jaar en de statistieken zetten die keuze kracht bij. Een bloemlezing.

   

  Hazard creëerde 101 kansen in de Premier League in 2018, een pak meer dan eerste achtervolger Christian Eriksen (78 voor Tottenham). Onze landgenoot mag zich ook de beste dribbelkont in Engeland noemen, want hij pakte uit met 136 succesvolle dribbels. Geen enkele andere speler in Engeland kan een getal met drie cijfers voorleggen.

   

  De Rode Duivel was ook goed bij schot in 2018, zeker nu Sarri hem af en toe uitspeelt als valse nummer 9. Hij scoorde 21 keer dit jaar en is dan ook de beste Belgische schutter. Dries Mertens moet het met één goal minder doen.

  In rijtje Ronaldo en Messi?

  Eden Hazard maakte indruk in het begin van het seizoen, maar Jermaine Jenas, voormalig middenvelder van Tottenham, zei dat hij nog niet in het rijtje van Messi en Ronaldo hoort.

   

  Moet hij na vier maanden competitie zijn mening bijstellen? Hazard zit in de Premier League aan 10 goals en 9 assists, Messi doet het in La Liga met 15 goals en 11 assists, Ronaldo pakte bij Juventus al uit met 14 goals en 6 assists.