Van der Poel over botsing: "Ik voelde mijn nek kraken"

  Mathieu van der Poel

  Mathieu van der Poel knalt recht op de man in het geel.

  Mathieu van der Poel won in Diegem zijn 20e cross van het seizoen, maar dat ging - letterlijk - niet zonder slag of stoot. Hij botste iets voor halfweg vol op een steward. "Ik neem die man niets kwalijk", zei de Nederlander na de wedstrijd.

  "Hij deed dat niet met opzet"

  "Ik heb het hier niet cadeau gekregen", zei Mathieu van der Poel na zijn zege in Diegem. "Bij de start was het gladder dan ik dacht, waardoor ik wat wegschoof. Daardoor kwam ik aanvankelijk wat in het gedrum te zitten. Maar
  ik voelde me best goed vandaag en ik had snel een mooie kloof."

   

  Maar Van der Poel werd opgeschrikt door een steward op het parcours. "Ik zag die man eerst rechts staan. Ik dacht dat hij zou blijven staan, maar hij  twijfelde en ging nog naar links. Ik knalde er vol op en voelde mijn nek kraken. Mijn nek plooide helemaal dubbel. Dat zal morgen wel stijf zijn."

   

  Tijdens de cross deed ook de steward zijn versie van het verhaal. Hij wou een bril die toeschouwers hadden opgeraapt van een andere renner terugkrijgen. Zo verloor hij de wedstrijd even uit het oog. Hij was duidelijk aangedaan door het indicent. "Ik neem die man niets kwalijk", zei Van der Poel. "Hij deed dat niet met opzet. Het is wel jammer dat het gebeurt want ik had wel wat moeite om daarna weer het juiste ritme te vinden."

   

  "Ik ben wel blij om hier opnieuw te winnen. Ik koers heel graag in Diegem. Ik blijf hier ongeslagen en kan gelukkig naar het nieuwe jaar toe. Of ik alle 8 de Superprestige-manches kan winnen? Dat zou wel eens leuk zijn."

  VIDEO: Van der Poel knalt vol op een steward