• home
 • video
 • pas verschenen

  "Als iemand me niet kan stoppen, krijg ik kracht om iets magisch te doen"

  Eden Hazard

  Ook dit seizoen speelt Hazard de pannen van het dak bij Chelsea.

  Eden Hazard laat dit seizoen weer indrukwekkende statistieken optekenen in de Premier League. "Op het veld ben ik een leider, ernaast zeker niet", vertelt hij in een kerstinterview met zijn huidige ploeg Chelsea.

  Hazard: "Begrijp dat Fabregas me geen leider vindt naast het veld"

  Met 10 doelpunten (waaronder zijn 100e in het Chelsea-tenue) en als leider in de assistranking (9) in de Premier League krijgen we dit seizoen weer een Eden Hazard in bloedvorm te zien onder coach Maurizio Sarri. 

   

  "Het is goed om niet enkel een targetspits te zijn, maar ook een valse negen, waar ik ruimte heb, me kan laten afzakken, diep kan gaan en op de flanken kan spelen. Ik hou van die verandering", vertelt de Rode Duivel.

   

  Een meer opvallende uitspraak komt er over Hazard buiten het voetbalveld. "Naast het veld zou ik Eden nooit de aanvoerdersband geven", verklapt ploeggenoot en kapitein Cesc Fabregas. "Hazard is heel stil, hij praat niet vaak en mengt zich niet in de zaken." 

   

  "Ik begrijp wat Cesc bedoelt", gaat Hazard erop voort. "Ik denk er net hetzelfde over. Ik ben de kapitein bij de Rode Duivels, maar dat was vreemd voor mij omdat ik weet dat ik naast het veld geen leider ben. Op het veld ben ik dat wel, maar op een andere manier dan bijvoorbeeld John Terry of Vincent Kompany."

  Ik ben de kapitein bij de Rode Duivels, maar dat was vreemd voor mij omdat ik weet dat ik naast het veld geen leider ben. 

  Eden Hazard

  "Zeven jaar lang incasseer ik al trappen op het veld"

  "Op het veld zelf hou ik wel van de verantwoordelijkheid", verduidelijkt Eden Hazard. "Ik wil de bal wanneer we in de problemen komen, zodat ik kan helpen. Wanneer het team me nodig heeft, probeer ik mijn best te doen. Soms lukt het, soms niet, maar ik zal me nooit verstoppen wanneer we door een moeilijke periode gaan."

   

  "Af en toe is het wel hard om op het veld te staan. Zeven jaar lang al incasseer ik trappen op het veld. Ik geef het niet graag toe, maar wanneer spelers me proberen onderuit te halen, geeft het me een gevoel dat ik te goed ben."

   

  "Ofwel proberen ze me te stoppen en lukt het hen niet. Dat geeft me dan extra krachten om iets magisch te doen", aldus Hazard.

  Wanneer spelers me proberen onderuit te halen, geeft het me een gevoel dat ik te goed ben.

  Eden Hazard

  De statistieken van Hazard tot dusver