De Gendt rijdt Giro, Tour en Vuelta: "Niet van plan om weg van Hansen op te gaan"

  De Gendt in actie.

  Thomas De Gendt rijdt voor het eerst de 3 grote rondes in hetzelfde jaar.

  Voor Thomas De Gendt wordt 2019 een seizoen tjokvol grote rondes. "Ik voel me altijd het best in de derde week van een grote ronde. Dus waarom zou ik dan niet eens 3 grote rondes rijden in plaats van 2?", zegt De Gendt.

  De Gendt: "Niet de bedoeling om 20 grote rondes op rij te rijden"

  In de Tour en de Vuelta samen verzamelde Thomas De Gendt dit jaar weer een lange rist aanvalskilometers. Volgend seizoen kan de eeuwige aanvaller van Lotto-Soudal zich nog meer in de kijker rijden in de belangrijkste rittenkoersen van het jaar.

   

  "Normaal rijd ik in 2019 de drie grote rondes", vertelt De Gendt. "Het is niet mijn plan om de weg op te gaan van ploegmakker Adam Hansen."

   

  "Ik zou zijn record van 20 grote rondes op een rij nog kunnen evenaren. Maar dan moet ik de komende 6 jaar telkens de Giro, Tour en Vuelta rijden  en dat is niet de bedoeling."

  "Waarom niet 3 keer goed zijn in 3e week?"

  Waarom zet De Gendt de 3 grote rondes dan wel in zijn agenda? "Omdat ik me het sterkst voel in de 3e week van een grote ronde. Dat heb ik de afgelopen jaren gemerkt in de Tour en de Vuelta. Dus waarom zou ik er geen 3e grote ronde bij nemen?"

   

  De Gendt won al ritten in de 3 grote rondes en afgelopen seizoen mocht

  hij ook met de bergtrui in de Vuelta naar huis.

   

  Ritzeges en bergtruien, is dat opnieuw het doel volgend seizoen? "Ik mik

  in de eerste plaats op ritzeges", zegt De Gendt. "Maar als ik in de vlucht zit, zal ik de bergpunten niet laten liggen."

  "Graag nog 5 à 6 jaar bij Lotto-Soudal blijven"

  De Gendt snijdt straks zijn 5e seizoen aan bij Lotto-Soudal. "Ik denk dat ik hier op mijn plaats zit. Bij Lotto-Soudal heb ik nog een contract tot eind 2020."

   

  Aan een ander team denkt De Gendt niet. "Ik ben niet zinnens om nog
  te veranderen van ploeg. Als ik hier nog 5 à 6 jaar kan blijven bij Lotto-Soudal, is dat goed."