Ook mannen mogen voortaan schuilen voor de hitte op Australian Open

  Gaël Monfils wapende zich dit jaar enkel met een parasol tegen de hitte.

  Hitte is vaak een extra obstakel tijdens de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. Maar met nieuwe regels wil de organisatie dat de tennissers daar minder onder lijden.

  Tennissers die zich nog amper overeind kunnen houden door de hitte en tijdens elke pauze gedesillusioneerd op het bankje zitten. De temperaturen swingen vaak de pan uit tijdens de Australian Open.

   

  Daarom pakt de organisatie uit met een nieuw actieplan, dat rekening houdt met de temperatuur, de sterkte van de zon, de vochtigheid en de windsnelheid.

   

  Opvallende maatregel is dat umpires vanaf nu ook wedstrijden in het mannentoernooi 10 minuten mogen stilleggen na de 3e set. Bij de vrouwen was zo'n pauze al toegestaan na de 2e set.

   

  In het meest extreme geval mogen umpires wedstrijden stilleggen op de outdoorcourts en vragen dat het dak wordt gesloten op de hoofdcourts.

   

  In de voorbije editie van de Australian Open (die dit jaar op 14 januari begint) steeg de temperatuur in Melbourne Park regelmatig boven de 40 graden. Heel wat spelers, onder wie Novak Djokovic, klaagden toen over de erg moeilijke speelomstandigheden. 

  Bij de vrouwen was er al een langere pauze toegestaan na de 2e set

  Cornet rust uit op een bankje tijdens de wedstrijd.

  Alizé Cornet smolt vorig jaar onder de loden hitte.