Tourwinnaar Thomas snakt naar 2019: "Fit blijven is het moeilijkst"

  Geraint Thomas.

  Thomas won dit jaar de Tour.

  2018 was ook het jaar van Geraint Thomas (32), die dit jaar de Ronde van Frankrijk op zijn palmares zette. De Brit heeft na zijn Tourzege hectische maanden achter de rug en zal daar naar eigen zeggen in 2019 de gevolgen van dragen.

  "Ik heb er van genoten"

  "Ik heb nog nooit zo lang mijn fiets aan de kant laten staan, waardoor ik volgend seizoen dus niet meteen top zal zijn", vertelt Thomas aan Cyclingweekly. De Welshman fietste van het ene evenement naar de andere huldiging.

   

  "Ik kan niet wachten om weer renner te zijn en in die routine te zitten. Ik ben nooit langer dan 4 of 5 dagen op dezelfde plaats geweest. Het was hectisch, maar fijn."

   

  "Ik wilde ervan genieten, want dit overkomt je niet elke dag. En ik heb er zeker van genoten. Dave Brailsford (teammanager van Sky) waarschuwde me opdat ik niet te veel zou bijkomen."

   

  "Dat is het moeilijkste element: fit blijven. Ik ben zeker dat ik zal terugkeren. Ik voel mezelf uitzetten, maar ik kijk er naar uit om weer aan de slag te gaan. Het is genoeg geweest."

  "Ik kan het niveau van de Tour weer halen"

  In 2019 probeert Geraint Thomas zijn Tour-eindzege te verlengen. "Ik denk dat ik weer de vorm van dit jaar kan bereiken, maar elke grote ronde is een ander verhaal."

   

  "Roglic en Dumoulin kunnen beter worden dan ik en met Froome zal het ook anders zijn, want hij mikt met de Tour op één ronde. Maar ik kan dat niveau weer halen. Het hangt dus ook af van hoe de rest zal zijn."