Olympisch kampioene keirin Ligtlee hangt fiets aan de wilgen: "Miste plezier om door te gaan"

  Elis Ligtlee veroverde op de Olympische Spelen van Rio (2016) een gouden plak.

  Elis Ligtlee veroverde op de Olympische Spelen van Rio (2016) een gouden plak.

  Elis Ligtlee (24) heeft beslist vroegtijdig een einde aan haar carrière te maken. De Nederlandse baanwielrenster grossierde vanaf haar 17e in nationale en internationale titels. In Rio (2016) werd ze ook onverwacht olympisch kampioene in de keirin. "Na lang wikken en wegen heb ik de knoop doorgehakt."

  Wereldkampioene Nicky Degrendele heeft een concurrente minder in de keirin, want de Nederlandse olympisch kampioene Elis Ligtlee (24) stopt met baanwielrennen. Ligtlee debuteerde in 2011 en fietste meteen de pannen van het dak. Haar specialiteiten waren de sprint, 500 meter tijdrit en de keirin.

   

  In die laatste discipline pakte Ligtlee in 2016 de olympische titel in Rio. Het jaar voordien was ze ook al Europees kampioene geworden in de keirin én de sprint. Haar laatste optreden op het internationaal niveau was de wereldbeker in Berlijn, eind november.

   

  “Ik miste de afgelopen tijd het plezier in wat ik deed en was steeds op zoek naar de noodzakelijke motivatie om er vol voor te gaan.", verduidelijkte Ligtlee de beslissing op haar website. "Na lang wikken en wegen heb ik de knoop doorgehakt en ben ik eerlijk naar mezelf geweest en heb het besluit genomen om te stoppen met baanwielrennen."

  De KNWU maakte het afscheid van Ligtlee op Twitter bekend