• home
 • video
 • pas verschenen

  Nadal verliest bij rentree: "Maar ik denk dat ik op de goede weg ben"

  De laatste officiële match van Nadal dateert van september.

  De tennissers bereiden zich op enkele demonstratietoernooien voor op het nieuwe seizoen. Rafael Nadal (32) vierde in Abu Dhabi zijn rentree op een tennisbaan, maar verloor in drie sets van de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson.

  Rafael Nadal moest in september een punt achter zijn seizoen zetten. De Spanjaard gaf in de halve finales van de US Open op met een blessure. Nadal stond sindsdien aan de kant met letsels aan zijn buikspieren en enkel, maar timmert nu aan de weg terug.

   

  In Abu Dhabi warmde hij zich al even op voor de Australian Open, die over enkele weken begint. Nadal verloor zijn eerste match bij zijn terugkeer, maar toonde zich tevreden.

   

  "Ik wil bij de start van de Australian Open fit zijn. Ik denk dat ik op de goeie weg ben. Ik heb hier weer een stap gezet", vertelde Nadal, die vorig jaar in Melbourne in de kwartfinales gewipt werd.