Lotto Soudal-sprinttrein van Caleb Ewan beleeft vuurdoop in Tour Down Under

  De Australische spurter Caleb Ewan rijdt in eigen land z'n eerste wedstrijd voor Lotto Soudal.

  De Australische spurter Caleb Ewan rijdt in eigen land z'n eerste wedstrijd voor Lotto Soudal.

  Over drie weken trapt Lotto-Soudal zijn wielerseizoen af in de Tour Down Under in Australië, waar de sprinttrein van nieuwkomer Caleb Ewan voor het eerst getest zal worden. Tiesj Benoot vat zijn seizoen aan in de Vuelta a San Juan (Argentinië), Tim Wellens trekt naar Mallorca.

  Het nieuwe wielerseizoen op de weg nadert met rasse schreden, en daarom maakte het Belgische WorldTour-team Lotto-Soudal vandaag in een persbericht bekend waar het dat nieuwe seizoen zal aftrappen.

   

  En daarbij is er niets nieuws onder de zon, want de Tour Down Under (15 - 20 januari) is opnieuw de openingswedstrijd voor de Belgische wielerformatie. Daar wordt de sprinttrein van Caleb Ewan voor het eerst voor de leeuwen gegooid. Ook Thomas De Gendt is er bij in Australië.

   

  Voorjaarskopmannen Tiesj Benoot en Tim Wellens malen hun eerste wedstrijdkilometers ergens anders af. Benoot vat zijn seizoen aan op 27 januari in de Vuelta a San Juan in Argentinië, Tim Wellens doet hetzelfde in de Challenge Mallorca in Spanje (31 januari). 

   

  De eerste officiële wedstrijd van Lotto-Soudal op het Europese vasteland volgt kort daarna in de Franse rittenkoers de Ster van Bessèges (6 - 10 februari). Naast Tim Wellens staan daar onder meer ook Sander Armée en Maxime Monfort aan de start.