• home
 • video
 • pas verschenen

  Kums na desastreus 2018: "Motivator als Belhocine hebben we nu echt nodig"

  Karim Belhocine vuurt zijn troepen aan.

  Ondanks de overwinning tegen Waasland-Beveren is de balans van Anderlecht in 2018 negatief: 18 overwinningen tegenover 19 nederlagen. "Er is weinig reden tot euforie", zegt Sven Kums.

  Anderlecht heeft 2018 toch op een positieve noot afgesloten met een 3-0-zege tegen Waasland-Beveren. "Deze zege doet absoluut deugd", zegt Sven Kums. 

   

  "Er is weinig reden tot euforie dit jaar, want de resultaten zijn niet goed. We wisten dus dat we vandaag moesten winnen en de drie punten thuis houden. Nu kunnen we toch een beetje met een beter gevoel vakantie nemen."

   

  "Iedereen ging er vol voor tegen Waasland-Beveren, met veel hoge druk. We veroverden de bal snel terug bij balverlies. Het kon zelfs nog een ruimere overwinning zijn, maar ook de bezoekers kregen nog twee goede kansen. 3-0 is een mooie uitslag."

  "Belhocine laat ons in onszelf geloven"

  Kums wou ook de rol van de interim-coach benadrukken. "Karim Belhocine heeft dat ongelofelijk goed gedaan deze week. Hij heeft ons heel hard gemotiveerd voor deze laatste wedstrijd. Een pluim voor hem."


  "Of hij T1 moet blijven? Hij doet het goed. Hij kan spelers motiveren en laat ons in onszelf geloven. Zo iemand hebben we nu echt nodig. Uiteraard deed Vanhaezebrouck dat ook, maar Belhocine heeft amper twee weken gekregen en dat is geen eenvoudige situatie."


  "Toch ga ik niet tevreden de winterstop in. 2018 was geen goed jaar voor ons. We hebben veel te veel punten laten liggen. Of er een kwaliteitsinjectie nodig is? We hebben een goede groep, maar het komt er soms te weinig uit. We zullen dus wel zien wat er gebeurt."