• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany verklapt geheim: "Overslaap ik me niet, scoor ik niet tegen Brazilië"

  Vincent Kompany viert zijn goal, of de owngoal van Fernandinho, tegen Brazilië.

  Vincent Kompany heeft in een exclusief interview met Sporza een bijzondere anekdote uit de doeken gedaan over een van de meest memorabele WK-momenten van de Rode Duivels: de eerste goal tegen Brazilië. "Ik had mij eigenlijk overslapen."

  In de 13e minuut kopte Vincent Kompany via een Braziliaan ons land op voorsprong tegen Brazilië in de WK-kwartfinale. Die goal zette België op stelten, maar er hangt ook een bijzonder verhaal aan vast. "We moesten heel vaak rondreizen", vertelt de verdediger. "We hadden slechte gordijnen en het was echt bijna de hele nacht licht. Ik had al een paar dagen niet goed geslapen, dus ik was echt kapot."

   

  "Ik doe dat normaal nooit, maar ik nam die nacht voor de match een slaappilletje. Ik nam dat pilletje voor ik mijn alarm gezet had. Ik werd dan ook belachelijk laat wakker, om 1 uur in de namiddag. Ondertussen was het al meeting geweest over de stilstaande fases en was de ploeg al gaan wandelen. Ik was er niet bij. Niemand kon me bereiken."

   

  "Dus ik moest later met Thierry Henry die bespreking inhalen. Maar hoe Brazilië verdedigt, is exact hoe wij bij City verdedigen. Wij verdedigen gewoon de zones. En dan zijn er 3 spelers die de inlopende sterke koppers moeten blokkeren, maar die staan altijd op dezelfde positie. Dat is een faling van dat systeem."

   

  "Dus ik zit alleen samen met Henry en ik zeg: "Alsjeblief, verander die stilstaande fases". Want de trainer van Brazilië was ook nog 5 dagen bij Guardiola geweest. Dus ik duid de zwaktes aan en zeg: "Ik ga zo lopen en zeg tegen Chadli dat hij die bal precies daar geeft".  Ik was zo blij omdat ik in eerste instantie ook wel dacht dat ik die bal nog meer had aangeraakt dan uiteindelijk bleek. En dat ik dat doelpunt gemaakt had. Maar die eerste twee corners van België gebeuren alleen maar omdat ik in die meeting te laat was."

  Bronzen Belgen op Eén

  De volledige interviews met Vincent Kompany, Eden Hazard en Thibaut Courtois zijn te zien in Bronzen Belgen op 2 januari om 20.35 uur op Eén.