• home
 • video
 • pas verschenen

  Robinho maakt overstap naar Turkse boeman van Club Brugge

  Robinho zet zijn wereldreis verder, maar blijft wel in Turkije.

  Robinho heeft alweer een nieuwe club, maar blijft wel in Turkije.

  De Brazilaanse aanvaller Robson De Souza (34), ook wel bekend als Robinho, verruilt zijn Turkse club Sivasspor voor Istanbul Basaksehir, de onverwachte leider in de Turkse competitie.

  Robinho tekende in januari 2018 een contract van anderhalf jaar bij Sivasspor, waar hij twaalf doelpunten maakte in dertig wedstrijden. De Braziliaan maakt nu de overstap naar Istanbul Basaksehir, de onverwachte leider in de Turkse competitie na 17 speeldagen.

   

  De aanvaller heeft al heel wat clubs op de teller staan. Hij speelde onder meer bij AC Milan, Real Madrid, Manchester City, de Chinese club Guangzhou Evergrande en de Braziliaanse eersteklasser Santos. Nu maakt hij dus furore in de Turkse competitie.

   

  Robinho heeft overigens nog altijd een gevangenisstraf boven het hoofd hangen. In Italië werd hij in 2017 immers bij verstek veroordeeld voor groepsverkrachting. De Braziliaan kreeg negen jaar cel, maar tekende beroep aan. De zaak sleept nog altijd aan.

  Boeman in de Champions League

  De naam Istanbul Basaksehir zal bij Club Brugge-fans wellicht een belletje doen rinkelen, want in een niet zo ver verleden liet Club zich in twee onderlinge duels ringeloren door de Turkse competitieleider.

   

  In de derde voorronde van de Champions League in juli 2017 speelde Club in eigen huis 3-3 gelijk, in Istanbul verloor het met 2-0. Basaksehir werd later in de play-offs uitgeschakeld door Sevilla.

  Basaksehir maakte het transfernieuws bekend op Twitter